هفته 8 بارداری

به شما تبریک می‌گوییم! اکنون درحال گذراندن آخرین هفته از ماه دوم بارداری هستید.

احتمالا خیال‌تان از بابت سلامت بارداری و فرزندتان تا حدودی راحت شده است. سونوگرافی و آزمایشات اولیه را انجام داده‌اید. صدای قلب کودکتان را شنیده و از متعادل بودن آنزیم ها، قندخون و … خودتان مطمئن شده‌‌اید.

اگر هنوز ملاقات حضوری با پزشک‌تان نداشته‌اید؛ دیگر وقت انجام آن رسیده است. پزشک با بررسی جنین و آزمایشات‌تان، سلامتی شما و فرزندتان را تایید خواهد کرد. اگر نیاز باشد در جهت بهبود اوضاع به شما توصیه‌هایی می‌کند.

ما در این مقاله به تغذیه‌ی مناسب، رابطه‌ی زناشویی، وضعیت شما و جنین ‌در این هفته می‌پردازیم.

با موشیما همراه باشید.

 تغذیه مناسب هفته هشتم بارداری

در ماه دوم بارداری حجم خون شما دوبرابر می‌شود و احتمال کمبود آهن بالا می‌رود. بنابراین نیاز بدن‌تان به آن افزایش می‌یابد. مصرف فولیک اسید زیر نظر پزشک، می‌تواند مفید باشد. همچنین می‌توانید برای دریافت آهن، از مواد غذایی که آهن بیشتری دارند در وعده‌های غذاییتان استفاده کنید.

در لیست زیر تعدادی از غذاهای حاوی آهن را برایتان آورده‌ایم:

  • ماهی
  • خشکبار (گردو و بادام و ….)
  • گوشت قرمز لخم
  • مرغ
  • اسفناج
  • غلات
  • لوبیا
  • فلفل دلمه‌ای

همچنین برخی ویتامین‌ها باعث جذب بیشتر آهن در بدن می‌شوند؛ مانند ویتامین C که در آب‌پرتقال و توت‌فرنگی نیز موجود است. اگر این‌ها همراه با غذا میل شوند، به جذب آهن کمک می‌کنند.

تغذیه مناسب بارداری

ماهی‌ها علاوه بر آهن، دارای اسیدهای چرب و امگا3 هستند. گرچه مصرف ماهی در بارداری مفید است اما از خوردن انواعی که حاوی جیوه هستند، خودداری کنید. مانند کوسه، اره ‌ماهی، قزل‌آلا بزرگ و شوریده.

ورود جیوه به بدن مادرباردار در اثر مصرف این ماهی‌ها باعث افزایش ریسک ابتلای جنین به بسیاری از بیماری‌ها می‌شود. اثر سوء آن روی مغز، سیستم عصبی، قدرت‌تکلم، حافظه، تمرکز، مهارت‌حرکتی و بینایی کودک است.

مصرف کلسیم در هفته هشتم بارداری بسیار با اهمیت است؛ زیرا در این زمان استخوان‌های جنین شکل می‌گیرد. علاوه بر لبنیات و مکمل‌ها، بادام درختی نیز از کلسیم بالایی برخوردار است. توصیه می‌شود روزانه حداقل 2عدد میل کنید. 

و در نهایت، مصرف میوه و سبزیجات تازه در طول دوران بارداری بسیار مفید است.

 رابطه زناشویی در بارداری

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های زوج‌ها در این 9 ماه، داشتن رابطه جنسی است. برخی افراد تصور می‌کنند ممکن است آلت تناسلی مرد به دهانه‌ی رحم رسیده و به جنین آسیب وارد شود، به گفته پزشکان متخصص، این مورد غیرممکن است.

در این9ماه جنین داخل کیسه‌آب‌آمنیوتیک در امان است؛ اما نکاتی وجود دارند که برای داشتن نزدیکی بسیار مهم هستند. در برخی موارد رابطه زناشویی در سه ماهه‌ی اول بارداری توصیه نمی‌شود. در لیست زیر به برخی از آن‌ها پرداخته‌ایم:

  • لکه‌بینی دارید.
  • سابقه سقط داشتید.
  • جفت سرراهی دارید. (جفت سرراهی به حالتی گفته می‌شود که جفت، دهانه‌ی رحم را پوشانده باشد)
  • سابقه زایمان زودرس داشته‌اید.
  • همسرتان بیماری انتقالی جنسی مانند هپاتیت ویا تبخال تناسلی دارد.
نزدیکی در بارداری

برخلاف تصورات برخی زوجین در سه ماهه‌ی اول، انقباضات زمان ارگاسم، بی‌ضرر و با انقباضات زایمان کاملا متفاوت هستند.

سه ماهه‌ی دوم بارداری، دوران ثبات و آرامش است. در این ماه غیر از مواقعی که پزشک‌تان نزدیکی را ممنوع کند، به طور عادی منعی برای آن وجود ندارد.

در سه ماهه‌ی سوم نیز عموما منعی برای نزدیکی وجود ندارد. گاهی افراد تصور می‌کنند که نزدیکی در هفته‌های پایانی، باعث زایمان‌زودرس می‌شود؛ اما باید بدانید این تصور کاملا اشتباه است. انقباضات نه تنها باعث زایمان‌زودرس نمی‌شوند؛ بلکه به پیشگیری از آن و آماده شدن مادر برای زایمان نیز کمک می‌کنند.

در این ماه‌های آخر، اگر جفت‌سرراهی، بیماری‌های انتقالی‌همسر و …وجود داشته باشند، پزشک به شما هشدار‌های لازم را می‌دهد.

در نظر داشته باشید، اگر منعی برای نزدیکی ندارید، دخول نباید به‌صورت عمیق و خشن باشد. رابطه زناشویی‌تان ترجیحا همراه با ماساژ و انتقال آرامش باشد. اگر خسته هستید یا بر اثر حالت تهوع، تغییرات هورمونی و… میل جنسی‌تان کاهش یافته، خود را سرزنش نکنید. در بارداری این موارد کاملا طبیعی هستند.

در صورت مشاهده‌ی خونریزی، درد شدید و … ، حتما با پزشک‌تان تماس بگیرید.

وضعیت شما در این هفته

در این هفته هنوز وزن شما بالا نرفته ولی احتمالا لباس‌ها برایتان تنگ شده است. تغییر سایز پستان و حتی دوبرابر شدن اندازه‌ی آن‌ها در این هفته طبیعی است. بخصوص اگر اولین بارداری‌تان را پشت سر می‌گذارید. کم‌کم باید به فکر تهیه‌ی لباس‌های راحت، آزادتر و سوتین‌های مخصوص باشید.

گرچه شکم‌تان برجسته نشده اما احتمالا پهلوها، کمر و قسمت پایین شکم‌تان احساس درد و گرفتگی دارید. رحم در اثر رشد رویان بزرگتر شده و به دوبرابر اندازه‌ی قبل خود رسیده است. حدودا به اندازه‌ی یک گریپ فروت! قطعا رحم به فضای بیشتری نیاز دارد و برای به دست آوردن آن به دیگر اعضا بدن فشار می‌آورد.

پدید آمدن لک‌های پوستی روی بدن‌تان در این دوران طبیعی است و بعد از زایمان به مرور کم‌رنگ و محو می‌شوند. یکی از اتفاقات مهم در این هفته افزایش حجم خون بدن شما به جهت رفع نیازهای فرزندتان می‌باشد. حجم خون‌تان تا انتهای بارداری به حدود 40-50 برابر بیشتر از قبل می‌رسد.

این امر ممکن است باعث بروز واریس، گرفتگی وخونریزی از بینی، ظهور رگه‌های‌آبی روی پستان‌ها و خونریزی لثه شود.

احساس خستگی‌وتنبلی نیز در این هفته طبیعی است؛ بنابراین بهترین راه کنترل آن‌ها، داشتن 9-10 ساعت خواب شبانه است.

 وضعیت جنین در هفته هشتم بارداری

در هفته هشتم بارداری فرزندتان انداز‎ه‌ی یک لوبیای‌قرمز به ابعاد قد 1.6 سانتی‌متر و وزن حدود 1 گرم است. در این هفته دم جنین (دنبالچه‌ی بزرگ او) درحال ناپدید شدن است و پلک‌هایش تکامل می‌یابد.

اندازه‌ی استخوان‌های دست و پای او بیشتر می‌شود. طول دستانش بیشتر از دورسینه و پاهایش به حدی می‌رسند که جلو بدن او به هم برخورد می‌کنند. بازوهایش بزرگتر شده‌اند، دستانش از مچ خم شده و به طرف قلب او قرار گرفته‌اند. با رشد بیشتر استخوان‌ها، بدنش که قبلا به شکل C بود، صاف‌تر می‌شود.

گرچه جفت تشکیل شده و درحال تکامل است اما جنین تا رشد کامل جفت، از کیسه زرده تغذیه می‌کند.

در این هفته نوک ظریف بینی، لب بالایی، خط فک و دهان او کاملا مشخص است. همچنین اندام تناسلی جنین تشکیل شده اما بخش خارجی آن هنوز به حدی تکامل نیافته که بتوان جنسیت او را تشخیص داد. حدود هفته 18-22 اندام خارجی جنسی او تکمیل شده و در سونوگرافی مشخص می‌شود.

علائم سقط

 تماس اورژانسی با پزشک

لکه‌بینی و خونریزی در سه ماهه‌ی اول بین مادران باردار بسیار شایع است. حدود 25درصد زنان‌باردار در ماه‌های اول‌بارداری خونریزی را تجربه می‌کنند و بیش از نیمی از آن‌ها کودکی سالم به دنیا می‌آورند. اما در هر صورت بهتر این است که هرگونه خونریزی را به پزشک‌تان اطلاع دهید.

چنانچه علائمی که در لیست زیر برایتان آورده‌ایم را مشاهده کردید، خونسرد باشید و فورا با پزشک‌تان تماس بگیرید:

  • دفع بافت از واژن
  • درد در شانه‌ها
  • انقباض و درد در ناحیه‌ی شکم
  • نبض ضعیف، تپش قلب یا غش
  • خونریزی واژینال یا لکه‌بینی

مواردی بالا ممکن است نشانه‌ی سقط‌جنین و یا بارداری‌خارج‌رحمی باشد. خبر خوب این است که در هفته‌ هشتم بارداری خطر‌ سقط به 1.5 درصد کاهش پیدا می‌کند.

تاثیر موسیقی موتزارت بر جنین

 پیشنهاد موشیما برای هفته هشتم بارداری

تحقیقات ثابت کرده است، کودکانی که مادرشان در دوران بارداری در معرض موسیقی‌هایی مانند موتزارت قرار گرفته‌اند، باهوش‌تر می‌شوند. گوش دادن به موسیقی‌های کلاسیک تاثیر بسزایی در آرامش، تقویت هوش و حافظه جنین دارند.

غیر از موارد بالا، موسیقی‌های بی‌کلام آرامش‌بخش، خواندن‌کتاب، یوگا و … در افزایش آرامش مادر و کودک موثر هستند.

اگر برایتان مقدور است، در روز حدود 10 دقیقه در معرض نور خورشید بنشینید. این کار را با رعایت نکاتی مانند نوشیدن آب‌کافی و استفاده از ضدآفتاب‌های مناسب بارداری انجام دهید.

5 1 رای
1 ► امتیاز دهی ◄ 5

همین حالا نظر خود را با دیگران به اشتراک بذارید: کلیک کنید

دسته بندی‌های مقاله: ۳ ماهه اول بارداریبارداری
امتیاز 5 از 5 (1 نفر رای داده‌اند)
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

سبد خرید

0
image/svg+xml

No products in the cart.

بازگشت به صفحه محصولات