شب بیداری در نوزادان

شب بیداری نوزادان: نوزادان به دلیل اینکه به تازگی پا به عرصه این جهان گذاشته‌اند، نیاز دارند، تا برای حفظ سلامت جسمی و روحی، خواب کافی داشته باشند. اما برخی از نوزادان شب‌ها بیدار هستند و یا شب‌ها خیلی دیر می‌خوابند. همچنین ممکن است که آنها در طول شب، چندین بار بیدار شوند.

اما چرا برخی از نوزدان شب‌ها بیدار می‌مانند. ما در ادامه به بررسی مهمترین دلایل شب بیداری نوزادان خواهیم پرداخت.

تغذیه نوزادان:

بسیاری از نوزادان برای خوردن شیر، شب‌ها بیدار می‌شوند. اما باید توجه داشته باشید، که این عادت کودک را از 12 ماهگی به تدریح باید کمرنگ کنید. زیرا می‌تواند این عادت در کودکان باقی بماند و آنها همیشه برای خوردن غذا شب‌ها بیدار شوند.

رشد سریع نوزادان

به دلیل اینکه نوزادان از نظر جسمی، روحی و اجتماعی سریع رشد می‌کنند، این امر باعث می‌شود که نسبت به خوابیدن در طول شب، از خود مقاومت نشان دهند.

خوابیدن نوزادان در طول روز

نوزادان باید در طول شبانه روز، بین 11 تا 14 ساعت بخوابند. از آنجا که اغلب نوزادان در طول روز دو یا سه بار ممکن است که بخوابند، هنگام شب احساس خواب آلودگی نداشته و در طول شب، مرتبا بیدار می‌شوند.

خواب نوزادان در شب

دندان درآوردن

نوزادان زمانیکه می‌خواهند، دندان دربیاورند، به دلیل تورم و درد لثه، کودک کلافه شده و نمی‌تواند تا در طول شب بخوابد. این موضوع باعث می‌شود، تا خواب نوزاد مختل شود. می‌توانید با ماساژ لثه کودک، کمی درد لثه را کاهش دهید.

احساس ترس در نوزادان

با بزرگ شدن نوزادان و آگاهی آنها از محیط پیرامونی، باعث افزایش ترس نوزادان از عوامل مختلفی مانند تاریکی، تنها ماندن و یا ترس از غریبه‌ها  می‌شود. این موارد طبیعی بوده و مشکلی را به وجود نمی‌آورد. اما می‌تواند این ترس‌ها، باعث ایجاد اضطراب در نوزادان گشته و باعث مقاومت آنها نسبت به خواب شبانه شود.

دیدن خواب‌های ترسناک و کابوس در شب

نوزادان ممکن است که شب‌ها خواب ببینند، این خواب‌ها ممکن است برای آنها احساس ناخوشایندی را ایجاد کند. به همین دلیل ممکن است نوزاد برای اینکه مجددا، آن خوابها را نبیند، شبها برای خوابیدن، از خود مقاومت نشان دهند.

جدا شدن از والدین

برخی از والدین، برای اینکه مراقب نوزاد خود باشند، در ماه‌های اول، نوزاد را در کنار خود می‌خوابانند. اما بعد از اینکه نوزاد را به اتاق خود منتقل می‌کنند، نوزاد احساس ترس و اضطراب کرده و نمی‌تواند شب بخوابد. همچنین بیشتر نوزادان عادت دارند، که در آغوش گرفته شوند. آنها زمانیکه در آغوش والدین خود هستند، به راحتی می‌خوابند.

استفاده از وسایل الکترونیکی:

وسایل الکترونیکی مانند تلویزیون و تبلت، می‌تواند باعث از بین بردن تعادل خواب شبانه نوزاد شود. فقط کافی است تا برای نوزادی که حتی صداها را به خوبی تشخیص نمی‌دهد، از طریق تلویزیون، کارتون پخش کنید، تا باعث اختلال در خواب شبانه او شوید. انجمن کودکان آمریکا، استفاده از هرگونه دستگاه الکترونیکی را برای کودکان زیر دو سال منع کرده است.

بیمار شدن نوزاد

بیماری مانند سرماخوردگی و یا حتی مشکلات گوارشی باعث ایجاد اختلال در خواب شبانه کودک می‌شود.

توجه داشته باشید، اگر به هر دلیلی نوزاد شما دچار اختلال در خواب شبانه شد، باید با پزشک کودک خود صحبت کنید.

بیمار شدن نوزاد

چگونه شب بیداری نوزاد را مدیریت کنیم؟

برای اینکه بتوانید، شب بیداری نوزاد خود را مدیریت کنید، روش‌های زیر را امتحان کنید.

علت اصلی شب بیداری نوزاد خود را پیدا کنید. پس از اینکه علت دقیق آن مانند اضطراب از جدایی، یا بیماری و یا دندان درآوردن را متوجه شدید، اکنون به دنبال راه حل مناسب آن باشید.

به نوزاد اجازه دهید، تا خودش به خواب برود. برای اینکه کودک شما به دلیل اضطراب از جدایی و یا دیدن خواب‌های شبانه، شب بیدار نماند، او را در آغوش بگیرید، کمی او را نوازش کنید، تا با ایجاد حس امنیت در نوزاد، او به خواب رود.

شما با نوازش و دادن حس امنیت به نوزاد، باعث می‌شوید، تا کودک کمتر احساس ترس کند. اما با بزرگ شدن نوزاد، باید تعداد دفعات نوازش و تسکین کودک را به مرور کاهش دهید.

نکاتی برای جلوگیری از بیدار شدن کودکان در شب

  • عادت دادن کودک به یک الگوی یکسان (یعنی داشتن ساعت خواب یکسان در طول شبانه روز)
  • حمام کردن کودک
  • مسواک زدن دندان‌های کودک
  • خواندن کتاب داستان قبل از خواب
  • بازی کردن و خسته کردن کودک قبل از خواب
  • عدم استفاده از وسایل الکترونیکی در ساعت‌های نزدیک به خواب کودک
  • استفاده از موسیقی ملایم و آرام هنگام خواب
  • استفاده از عروسک مورد علاقه کودک در هنگام خواب
  • استفاده از یک نور کمرنگ، برای جلوگیری از احساس ترس و اضطراب کودک

سخن نهایی

بسیاری از نوزادان دارای مشکل شب بیداری هستند. اما می‌توان با استفاده از چند تکنیک ساده، به آنها کمک کرد، تا شب‌ها راحت‌تر بخوابند. اما اگر این تکنیک‌ها پاسخگو نبودند و نوزاد شما همچنان مشکل شب بیداری داشته باشد، بهتر است تا از یک پزشک متخصص راهنمایی بخواهید.

0 0 رای ها
1 ► امتیاز دهی ◄ 5

همین حالا نظر خود را با دیگران به اشتراک بذارید: کلیک کنید

دسته بندی‌های مقاله: نگهداری نوزادنوزاد
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

سبد خرید

0
image/svg+xml

No products in the cart.

بازگشت به صفحه محصولات